1. Computeraccessoires
  2. externe harde schijf

Top 10 externe harde schijven voor thuiswerkers

Laatst bijgewerkt: 22 feb. 2024

Attentie! Als je op zoek bent naar de beste externe harde schijf voor je opslagbehoefte, dan ben je bij ons op de juiste plek. In deze korte gids hebben we de top 10 van de beste externe harde schijf op de Nederlandse markt voor je verzameld. Van luxe modellen tot goedkopere opties, we hebben alle opties die je kunt bedenken voor je op een rij gezet! Wees er zeker van dat als je de lijst doorkijkt, je de juiste externe harde schijf voor jouw behoeften zult vinden. Of je nu veel kracht nodig hebt of gewoon op zoek bent naar een oplossing die je bestanden veilig houdt, we hebben je gedekt! Laten we eens kijken welke externe harde schijven we hebben gevonden! 

De top 10 externe harde schijven voor thuiswerkers is jouw ultieme lijst om zo voorbereid mogelijk thuis te werken. De ideale externe harde schijf is niet altijd even makkelijk te vinden door het grote aanbod. Wij zijn er voor je en zijn aan de slag gegaan, om de keuze makkelijk te maken.

De best geteste externe harde schijf vind je hier op ThuiswerkenmetJeroen.nl. Jij hoeft niet meer lang te zoeken en koopt nu eenvoudig de beste externe harde schijf voor jezelf of voor een ander.

Beste externe harde schijven vergelijking

De beste externe harde schijven op ThuiswerkenmetJeroen.nl zijn niet willekeurig gekozen uiteraard. Wij hechten er waarde aan dat er uitvoerig onderzoek gedaan wordt. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we jou alleen de beste externe harde schijven voorschotelen.

Wij vergelijken de externe harde schijven met aandacht, hoewel het soms enige moeite en tijd heeft gekost. Om het betrouwbaar te maken kiezen we ervoor om samen te werken met kenners van de externe harde schijven. Dit resulteert in een lijst waar alleen de beste externe harde schijven te vinden zijn.

Thuiswerkenmetjeroen.nl: 10 beste externe harde schijven

De top 10 beste externe harde schijven is tot stand gekomen met het doel dat iedereen makkelijk een goede externe harde schijf voor zichzelf kan vinden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de juiste externe harde schijf vindt, zonder al te veel moeite er in te hoeven steken.

De beste externe harde schijven kopen doe je hopelijk maar één keer. Dan moet het wel de goede zijn. Daarom hebben we ze hieronder voor je gepresenteerd. Uit onze top 10 externe harde schijven kun je zelf vergelijken welke externe harde schijf uiteindelijk het beste bij je matcht. Zo zorg je ervoor dat je alleen de beste externe harde schijven koopt.

 

Top 10 externe harde schijven

1. Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf 1 TB.

5/5

De Seagate Expansion is een krachtige opslagoplossing voor uw dagelijkse opslagbehoeften. Met een opslagcapaciteit van 1 TB is er meer dan genoeg ruimte om al uw bestanden op te slaan, van grote videobestanden en foto's tot muziek en documenten. U kunt er ook dvd's, cd's en Blu-ray-discs mee kopiëren. De harde schijf is voorzien van een USB 3.0-aansluiting waarmee u snel en eenvoudig bestanden kunt overzetten. De USB 3.0-interface is compatibel met USB 2.0-apparaten, waardoor de schijf met bijna elke computer of laptop kan worden gebruikt. De schijf is ontworpen om te worden gebruikt met PC's en Macs, en is geschikt voor Windows 7, 8, 10 en macOS. Bovendien is er geen externe voeding nodig, dus u kunt de schijf direct op uw computer aansluiten. De schijf is klaar voor gebruik zodra hij is aangesloten.

2. Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf 1TB.

5/5

De Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf 1TB is de perfecte oplossing om al je bestanden, foto's, filmpjes en back-ups op te slaan. Deze externe harde schijf is zeer compact en dankzij de USB 3.0 ondersteuning is deze ook nog eens makkelijk en snel te verbinden. De WD Elements Portable is een betrouwbare oplossing om al je gegevens veilig en op een handige plaats te bewaren. Met de Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf 1TB heb je genoeg ruimte om al je bestanden op te slaan. De harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 1TB die je meer flexibiliteit geeft. De harde schijf is ook voorzien van de laatste technologieën, waaronder WD Backup, wat je helpt je gegevens up-to-date te houden. Daarnaast biedt de WD Elements Portable ook een krachtige prestatie die je helpt je bestanden sneller te verplaatsen. De harde schijf is ook gemakkelijk te verplaatsen dankzij het transportabele formaat.

3. Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB.

5/5

De Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB is een uitstekende keuze voor back-ups en het opslaan van bestanden. Met deze harde schijf heb je een opslagcapaciteit van 2000GB, waardoor je grote bestanden gemakkelijk kunt opslaan. De harde schijf is ook uitgerust met USB 3.0 (3.1 Gen 1) voor supersnelle overdrachtssnelheden tot maar liefst 5000 Mbit/s. De harde schijf heeft ook een stroomvoorziening via USB, dus je hebt geen externe stroomadapter of kabels nodig. De Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB is ook eenvoudig te gebruiken, waardoor je je bestanden gemakkelijk kunt back-uppen, beheren en delen. Bovendien is het apparaat uitgerust met een elegante, zwarte kleur die perfect past bij de meeste computers en laptops. Met deze harde schijf krijg je een betrouwbare, betrouwbare en hoogwaardige opslagoplossing.

4. Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf.

5/5

De Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf is ideaal voor het opslaan van grote bestanden zoals foto's, video's, muziek en documenten. De harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 1TB, waardoor je genoeg ruimte hebt om al je bestanden op te slaan. Het apparaat is klein en compact, waardoor je het makkelijk mee kunt nemen. De harde schijf heeft ook een ingebouwde automatische back-up functie, waardoor je met één druk op de knop al je bestanden kunt back-uppen. De harde schijf is ook voorzien van een pre-installeerde NTI back-up software, waarmee je al je bestanden veilig kunt back-uppen. Bovendien is de Toshiba harde schijf voorzien van een automatische virus scan, waardoor je je bestanden beschermd houdt tegen virussen en malware.

5. Seagate Game Drive Externe Harde Schijf- Geschikt voor PS4 2TB.

5/5

De Seagate Game-drive voor PlayStation 4 is een stijlvolle oplossing voor al je opslagproblemen. Deze harde schijf is speciaal ontworpen voor de PlayStation 4 met een capaciteit van 2 TB. Je kunt hiermee al je favoriete games opslaan, zonder dat je ruimte kwijtraakt op de PlayStation. Het installeren van de Seagate Game-drive is eenvoudig en je kunt de schijf direct aansluiten op de PlayStation. Je kunt zelfs je games direct vanaf de drive afspelen, zonder dat je ze eerst naar de PlayStation hoeft te verplaatsen. Met deze game-drive kun je daarom ook eenvoudig switchen tussen verschillende genres, zonder dat je de games steeds opnieuw moet downloaden. Met deze game-drive ben je dus altijd klaar voor een nieuwe speelsessie!

6. Seagate Game Drive for Xbox Externe Harde Schijf 2TB.

5/5

De Seagate Game Drive for Xbox biedt de perfecte oplossing voor gamers die willen profiteren van meer opslagruimte. Deze externe harde schijf biedt 2TB aan opslagcapaciteit, zodat je urenlang kunt genieten van je favoriete games. Met het slanke en stijlvolle design past de schijf bovendien perfect bij de Xbox Series X, Xbox Series S en alle generaties van de Xbox One. Het is mogelijk om je eigen gamebibliotheek te creëren en deze overal mee naartoe te nemen. De ingebouwde Xbox-groene ledverlichting biedt een extra dimensie en maakt het spelen van games nog intenser. Met de Seagate Game Drive for Xbox kun je dus nog meer uit je games halen.

7. Western Digital Elements SE Externe harde schijf 500 GB.

5/5

De Western Digital Elements SE Externe Harde Schijf biedt een unieke combinatie van flexibiliteit en beveiligde back-upopslag. Met een opslagcapaciteit van 500 GB krijg je genoeg ruimte voor al je belangrijke bestanden. Bovendien biedt de externe schijf een gemakkelijke compatibiliteit met USB 3.0- en achterwaartse compatibiliteit met USB 2.0-computers, waardoor je al je bestanden overal kunt bekijken. De Western Digital Elements SE-externe harde schijf is ook voorzien van een slimme beveiligingsfunctie. Met behulp van WD Security kun je je schijf beveiligen met een wachtwoord, waardoor alleen jij toegang hebt tot je gegevens. WD Backup stelt je ook in staat automatisch back-ups te maken van al je bestanden, zodat je geen enkel bestand meer hoeft te maken. Met deze externe harde schijf ben je verzekerd van een veilige en betrouwbare back-upopslag. Daarnaast is de Western Digital Elements SE-externe harde schijf energiezuinig, waardoor je geen extra stroomkosten krijgt. Het is ook voorzien van een kabelmanagement, zodat je je kabels kunt organiseren en je werkplek netjes kunt houden. De schijf is ook gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor je er jarenlang plezier van kunt hebben. Kortom, de Western Digital Elements SE Externe Harde Schijf is de perfecte oplossing voor al je opslagbehoe.

8. Western Digital Elements Desktop Externe harde schijf 6 TB.

5/5

Met de Western Digital Elements Desktop Externe harde schijf 6 TB, krijgt u een enorme 6 TB aan extra opslagcapaciteit voor al uw video's, foto's, muziek en andere bestanden. De harde schijf voor desktopcomputers is klein en compact, waardoor het gemakkelijk kan worden meegenomen en gebruikt met een laptop of een computer met een USB 3.0 aansluiting. Met zijn plug-and-play technologie, is de WD Elements Desktop meteen klaar voor gebruik met uw Windows®-pc zonder enige configuratie. De harde schijf heeft een speciale WD Backup-software om uw bestanden te beschermen en de levensduur van de schijf te verlengen. Bovendien is de harde schijf voorzien van een energiezuinig ontwerp, waardoor de schijf minder warmte afgeeft en minder energie verbruikt.

9. Seagate Expansion Desktop Drive Externe Harde Schijf Geschikt voor PC en Mac 6 TB.

5/5

De Seagate Expansion Desktop Drive Externe Harde Schijf is een betrouwbare, eenvoudige manier om uw opslagruimte uit te breiden. Met 6 TB aan ruimte kunt u al uw bestanden gemakkelijk opslaan, zelfs als uw interne schijf vol zit. U kunt bestanden eenvoudig overdragen tussen uw pc en Mac en u kunt de schijf ook gebruiken om bestanden te delen met vrienden en familie. De schijf is ontworpen voor eenvoudige installatie. U hoeft niet te knoeien met kabels of software, gewoon aansluiten en klaar! U kunt uw bestanden bekijken op uw scherm en ze gemakkelijk beheren met de meegeleverde Seagate® Backup Plus-software. Met deze software kunt u ook automatische back-ups maken van al uw bestanden en kunt u al uw bestanden bekijken op uw mobiele apparaat. Het is ook mogelijk om de schijf te gebruiken als een persoonlijke cloud, waardoor u overal toegang heeft tot al uw bestanden.

10. Western Digital My Passport Externe Harde Schijf 2 TB.

5/5

De My Passport is de ideale harde schijf voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en draagbare opslagoplossing. De harde schijf is krachtig genoeg om veel foto's, video's en bestanden op te slaan. De opslagcapaciteit bedraagt 2 TB, waarmee je ruimte hebt voor meer dan 5 miljoen foto's of 2.400 uur video in HD-kwaliteit. Het besturingssysteem is gemakkelijk te installeren en er wordt een USB-kabel meegeleverd om de harde schijf aan te sluiten. Het compacte ontwerp met de kleurrijke afwerking zorgt voor een stijlvolle look. Met de ingebouwde 256-bits AES-hardwaresoftware en WD Discovery™ software kan je tot wel 3TB aan gegevens beveiligen, waarmee je je privébestanden altijd veilig kunt opslaan.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de externe harde schijven test

We kunnen begrijpen als je vragen hebt over de externe harde schijven. Het is daarom goed om te weten waar je terecht kunt om ze te laten beantwoorden. Je kunt dit vrij eenvoudig door onze website te lezen. Onze website is namelijk voorzien van boordevol informatie die tot jouw beschikking is.

Staat het antwoord er toch niet tussen? Dan is het goed om ervoor te kiezen om contact op te nemen met de aanbieders van de externe harde schijven. Zij hebben de meeste kennis over de producten, dus zij hebben het antwoord zeker voor je paraat.

De beste externe harde schijven zijn gebaseerd op een aantal aspecten. Zo onderzoeken we de ervaringen die consumenten hebben met een bepaalde externe harde schijf. Wanneer een externe harde schijf veel en hoog gewaardeerd wordt, is dit een teken aan de wand en heeft het kans om in de top 10 te komen.

Verder kijken we uiteraard ook naar de kwaliteit van de externe harde schijven. De kwaliteit is namelijk het voornaamste. Deze aspecten vergelijken we in verhouding met de prijs waarvoor het verkocht wordt. 

Niet elke externe harde schijf kost hetzelfde. Wij bepalen de prijzen echter zelf niet. Dit wordt gedaan door de aanbieders op de site. Deze mogen zelf een prijs bepalen. Hier hebben wij helaas geen invloed op. 

Zij baseren de prijzen van een externe harde schijf bijvoorbeeld op wat er in de doos bijkomt. Anderzijds kunnen de productiekosten voor een bepaalde externe harde schijf wat duurder zijn dan voor een andere. Alle prijzen kun je vergelijken, waardoor je zeker weet dat je niet te veel gaat betalen. Hier houden wij rekening mee in onze top 10.

De externe harde schijf die best getest is na onze externe harde schijven test is Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf 1 TB.. Deze scoorde als beste externe harde schijf na het vergelijken van vele diverse externe harde schijven.

Vergelijking opgesteld door:

Jeroen

Aangenaam! Ik ben Jeroen. Het zal je niet verrassen, maar ik werk vanuit thuis. Dit doe ik al enige jaren en met veel voldoening. Aangezien thuiswerken steeds meer het nieuwe normaal wordt, heb ik deze site opgericht om alles over thuiswerken met je te delen. Mensen stellen mij soms de vraag wat er allemaal voor nodig is om thuis te werken. Deze informatie vind je dus allemaal hier.

Conclusie over de externe harde schijven test

Het is duidelijk dat het kiezen van een externe harde schijf afhankelijk is van jouw budget en prijs-kwaliteitverhouding. Maar met onze lijst met top 10 externe harde schijven ben je er wel zeker van dat je de perfecte optie vindt die bij jou past. We hopen dan ook dat je inzicht hebt gekregen in welke producten je kunt overwegen, wat de verschillende opties zijn en het belang van jouw budget. Kortom, met onze lijst met top 10 externe harde schijven hebben we je willen helpen met het maken van een goed geïnformeerde, verstandige beslissing. We geloven dat je door het lezen van de lijst meer inzicht hebt verkregen in de verschillen tussen de opties en hoe je de beste optie kunt vinden. En als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren. We staan je graag te hulp.

 

Ons laatste woord over externe harde schijven

Alvorens de externe harde schijven op onze ThuiswerkenmetJeroen.nl komen te staan worden de externe harde schijven eerst met elkaar vergeleken. Zo garanderen we dat de externe harde schijven het waard zijn om op onze website te staan. Wat is ten slotte de beste externe harde schijf? Dat kan voor iedereen verschillen. Doe daarom zelf ook zeker wat vergelijk tussen de nummers een tot en met tien.

Door zelf ook enig onderzoek te doen naar alle mogelijkheden die er zijn, kom je vanzelf op een externe harde schijf uit die jij de beste vindt. Het kan zijn dat het wat langer duurt om hem te vinden, maar zo weet je wel dat je de ideale externe harde schijf tegenkomt.

Disclaimer: thuiswerkenmetjeroen.nl is niet verantwoordelijk voor de verkoop van de externe harde schijven, wij schrijven enkel reviews.

Gepubliceerd op: 20 jun. 2023